Jajecznicą mogłabym zajadać się na każde śniadanie czy kolację, aby się nie nudziła mi i moim bliskim często urozmaicam dodatki do niej. Dziś proponuję taką meeega zdrową ze szpinakiem.
Składniki: 6 jaj 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany pieprz mielony sól olej do smażenia Wykonanie: Szpinak myjemy, osączamy,wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy sól, pieprz, czosnek, podduszamy. Jajka rozkłócamy w misce, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wylewamy na szpinak. Mieszamy, podsmażamy aż sie jajka dobrze pościnają.
musi być bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńSzpinak jest bardzo smaczny i swietnie smakuje nawet w jajecznicy
OdpowiedzUsuńSzpinak ma bardzo fajny smak sama też robię z nim różne potrawy .
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł :) ze szpinakiem jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuń