Na słodką kolację czy podwieczorek sprawdzą się idealnie ku wielkiej uciesze nie tylko maluchów :)
Składniki:
4 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1/2 szklanka mleka
1 szklanka smietany 18
1/2 szkl.wody przegotowanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 jajek
1/3 szkl.oleju
bita smietana-do dekoracji
listki mięty
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.Wlewamy ciasto do gofrownicy,zapiekany na złoto.Gotowe gofry smarujemy konfiturą z borówki amerykańskiej.Dekorujemy bita smietaną i listkami miety
Wygląda prze fantastycznie .
OdpowiedzUsuńRobię gofry z wielu przepisów ale często i na oko.Wsypię tego, doleję tamtego.
OdpowiedzUsuńTwoje wyglądają pysznie i do tego podane z moimi ulubionymi dodatkami.
bardzo apetycznie się prezentują
OdpowiedzUsuńtakie gofry to moje ulubione :)
OdpowiedzUsuńTen przepis gośći u mnie na stałe jak i inne...
OdpowiedzUsuń