Składniki:
15 sztuk dużych pieczarek
1/2 kg mięsa mielonego u mnie z indyka
15 dag żóltego sera w kawałku
sól,pieprz
szczypiorek
Wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy, obcinamy nóżki, wydrążamy środki. Nózki i środki siekamy. Na patelni przesmażamy cebulę posiekaną drobno, dokładamy posiekane pieczarki. Kiedy zaczną się przyrumieniać wrzucamy mięso. Mieszamy, dorzucamy starkowany żółty ser, odkładamy połowę do posypania potem na wierzch.Zabieramy farsz z patelni, wkładamy do kapeluszy pieczarek. Układamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok 15 minut, po tym czasie posypujemy resztą żółtego sera, zapiekamy do jego rozpuszczenia . Gotowe posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Ty to zawsze narobisz mi smaku ;). Uwielbiam.
OdpowiedzUsuńJa też, ostatnio tak za mną ,,chodziły" że musialam je zrobić;)
UsuńMinus takiej przystawki jest taki, że mogłybyśmy jej naprawdę dużo zjeść :P Aż czuć ten zapach pieczarek z serem :D
OdpowiedzUsuńWiecie co? ja też mogę ich zjeść bardzo dużo :) aż wstyd
UsuńUwielbiam takie pieczarki, idealne na imprezę. Farsz pyszny aż chce się jeść :-)
OdpowiedzUsuńdzięki :)
Usuńświetna przekąska :) bardzo lubię zapiekane pieczarki :)
OdpowiedzUsuńTo już wiem czym częstować Cię będę :)
UsuńIdelane faktycznie jako przystawki,ostatnio z mężem rozmawiałam,że muszę zrobic pieczarki faszerowane:).Wygladają bardzo smacznie :)Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńRób koniecznie, pyszne są !
Usuńmyślę, że sprawdziłyby się nawet jako danie główne, są bardzo apetyczne:)
OdpowiedzUsuńPewnie tak :)
UsuńOOO lubię pieczarki a takich jeszcze nie jadłam :) Mniam :]
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować :)
UsuńŚwietnie nadziane. Robię pieczarki na różne sposoby, ale dla mnie faszerowane mięsem to coś nowego. Chętnie spróbuję tak zrobić :)
OdpowiedzUsuńKrysiu, spróbuj koniecznie, przepyszne są :)
UsuńSuper pieczareczki, też takie robię:)
OdpowiedzUsuńPyszne danie. Uwielbiam pieczarki pod każdą postacią :-)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja , często goszczą na moim stole :)
UsuńLubię takie szybkie przystawki. Każdy się na takie pieczarki skusi:)
OdpowiedzUsuńNo ja bynajmniej nie znam nikogo takiego kto ich nie je :)
Usuńoj jak ja takie lubię!!!!
OdpowiedzUsuń;)
UsuńJak ja lubię pieczarki i to pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńJa też , cecha wspólna :)
UsuńUwielbiam je w kazdej postaci:)
OdpowiedzUsuńTo już wiesz co jutro szykujesz :)
UsuńPóźno już,a ja mam ochotę ne te Twoje pieczareczki,takie pięknie przypieczone:)
OdpowiedzUsuńBo one kuszą bez względu na porę dnia czy nocy, takie już są ;)
Usuńsmakowita propozycja podania :)
OdpowiedzUsuńDzięki Elu :)
UsuńWyglądają przepysznie . Tez czasem robię faszerowane pieczarki .
OdpowiedzUsuńJa jutro robię inne, tez wrzuce przepis :0
UsuńSuper propozycja na pyszny obiad.
OdpowiedzUsuńNa obiad czy na przystawkę idealne
UsuńRewelacyjna przystawka. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuń