Lato to czas grilli, imprez do rana, a także spotkań z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. Dziś zapraszam Was po przepis na fajna przekąskę, która sprawdzi się na każdym przyjęciu. A w piątek będzie wybawieniem dla osób nie jadających mięsa, bo przyznacie mi racje że tradycyjny śledzik w oleju w piątek na zagryzkę w czasie lata, to jakoś tak słabo wchodzi no nie? Taka pastą natomiast nie pogardzi nikt. Przekonajcie się sami
Składniki:
20 sztuk krakersów slonych
słoiczek 190 g Pikantnej Makreli z serii Jedyna Taka SEKO
cebulka dymka ze szczypiorkiem
2 jajka
Wykonanie:
*Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i drobno siekamy.
* Cebule i szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do sałatki z makreli Seko. Dodajemy też posiekane jajko. Dokładnie mieszamy.
* Na krakersy wykładamy przygotowana pastę. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
* Najlepiej smakuje po ok godzinie od przygotowania.
pycha:)
OdpowiedzUsuńLubię makrelę, lubię :-)
OdpowiedzUsuńJa też, nawet bardzo
UsuńChętnie bym spróbowała. :)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo jest pyszna
UsuńBardzo smaczna propozycja :) Mniam :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńIdealna przekąska. :-)
OdpowiedzUsuńOj tak, to prawda
UsuńPysznie:)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńBardzo smaczne kanapki są z taką pastą:)
OdpowiedzUsuńI to jeszcze jak ;)
UsuńJak to nasz tato mówi "do piweczka jak znalazł" :D
OdpowiedzUsuńOj tak, do piwka też ;)
Usuń