Składniki:
30 dag fasolki szparagowej
4 marchewki
2 małe cebule
3 ząbki czosnku
8 pałek z kurczaka
sól, pieprz
papryka słodka, papryka ostra
zioła prowansalskie
Wykonanie:
* Pałki z kurczaka oprószamy solą, pieprzem, obiema paprykami, spryskujemy olejem, odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
* Marchewkę kroimy w słupki, obgotowujemy ok 5 minut w osolonej wodzie , razem z fasolka szparagową.
* Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy fasolkę i marchewkę. Na warzywa układamy pałki, wykładamy też połówki cebul oraz poprzekrawane na połowę ząbki czosnku. Oprószamy obficie ziołami prowansalskimi, delikatnie spryskujemy olejem. Pieczemy pod przykryciem ok godziny. Podajemy z całymi pieczonymi ziemniaczkami.
Do 31.12.2017 czytelnicy mojego bloga na hasło: ZDROWA- JESIEŃ otrzymają zniżkę 10 % na produkty firmy Ambition. Ja do przygotowania tego dania, do pokrojenia warzyw, użyłam noża szefa kuchni właśnie tej firmy, który to można zakupić w sklepie DAJAR . #myAmbition
Bardzo lubię takie pieczone mięska.
OdpowiedzUsuńSmaczny i zdrowy obiadek :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię fasolkę szparagową :-)
OdpowiedzUsuńPysznie się zapowiada :) Wpraszam się na obiad :)
OdpowiedzUsuńdziś mam w planie udka, więc może się skuszę:)
OdpowiedzUsuńPyszne! Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo apetycznie, super :)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek☺
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolkę szparagową , muszę wykorzystać ten przepis :-)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne danie, udko i fasolka to świetny duet :)
OdpowiedzUsuńPysznie się zapowiada. :)
OdpowiedzUsuńAż mi ślinka pociekła :)
OdpowiedzUsuńPyszniutkie danie :-)
OdpowiedzUsuńJak ja lubię takie dania :)
OdpowiedzUsuńFantastyczny obiad :)
OdpowiedzUsuńMój narzeczony w delegacji i mi sie tak nie chce gotować a u ciebie takie pyszności:*
OdpowiedzUsuńbuziaki:*
WWW.KARYN.PL
Super smaczna propozycja! Zjadłabym takie udko z fasolką ze smakiem :)
OdpowiedzUsuńNo nie, ale pycha! :)
OdpowiedzUsuńmój blog
Mniam...pycha!
OdpowiedzUsuńz fasolka to jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuńMój tata uwielbia fasolkę szparagową :) ja nie przepadam :)
OdpowiedzUsuń