Składniki:
Porcja rosołowa z kurczaka
1 podudzie z kurczaka
3 litry wody
sól, pieprz
ziele ang
listki laurowe
3 marchwie
pół kalafiora
pół selera
2 pietruszki
garść fasolki szparagowej
1/3 szklanki posiekanego koperku
Wykonanie:
*Do garnuszka w wodą wrzucamy porcje rosołową i udko. Gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieramy łyżką cedzakową. Czynność powtarzamy.
* Po ok 15 minutach dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, dodajemy sól i pieprz oraz listek laurowy i dwa ziela ang.
*Po kolejnych 15 minutach dodajemy różyczki kalafiora i fasolkę szparagową. Jeśli jest potrzeba jeszcze doprawiamy solą i pieprzem. Wyjmujemy porcję rosołową i udko. Z udka oddzielamy mięso, kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do zupy.
* Gotową zupę możemy zabielić, podajemy z posiekanym koperkiem.
Pycha :D Kto nie lubi takiej zupki :)
OdpowiedzUsuńpyszna,moje dziecko bardzo lubi takie zupy
OdpowiedzUsuńDla dorosłych też w sam raz
Usuńoch zjadło by się teraz w ten mroźny dzień,hee
OdpowiedzUsuńPolecam
UsuńSmakowita zupka :)
OdpowiedzUsuńOj tak. Dobra jest
Usuń