Strony

niedziela, 6 lipca 2014

AROMATYCZNA KARKÓWKA Z KAMISEM

Karkówkę na grilu robi każdy. Żeby była soczysta i krucha najlepiej ją zamarynować. Ja zawsze wkładam w marynatę na całą noc, wtedy naprawdę fajnie przejdzie smakiem i aromatem. 
Dzis wypróbowałam gotową mieszankę do karkówki ,, GRILL KARKÓWKA" KAMIS. W składzie znajdziemy czosnek, słodką paprykę,kolendrę, rozmaryn, czarny pieprz matke pietruszki i liście laurowe. Wszystko to razem sprawia ze mięsko jest bardzo aromatyczne. A mi dodatkowo podoba się ze przyprawy nie są pomielone, tylko gruboziarniste. Karkóweczka palce lizać! A wszystko to bez większego nakładu pracy. Polecam szczerze bo mięsko naprawdę pycha!



Składniki:
6 plastrów karkówki
5 łyżek oleju
oapkowanie ,,Grill Karkówka" Kamis

Wykonanie:
Plastry karkówki delikatnie rozbijamy. Przyprawę dobrze mieszamy z olejem, wkładamy do przygotowanej marynaty mięso, odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Pieczemy na grilu po ok 10 minut z każdej strony.

2 komentarze:

  1. uwielbiam karkówke z grilla, a ta wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tez próbowałam tej przyprawy i tez mówię ze smaczna .

    OdpowiedzUsuń