Strony

piątek, 4 lipca 2014

PSTRĄG GRILLOWANY

Przy piątku, jeśli nie jemy mięsa nie musimy od razu odmawiać sobie grilla, tym bardziej ze sezon na niego tak krótko trwa. Zapraszam na pstrąga z grilla.

Składniki:
2 pstragi po ok.25 dag
sok z cytryny
po łyżeczce ziół:pietruszki suszonej,czosnku granulowanego,papryki słodkiej,kolendry,bazylii,tymian
ku,lubczyk
sól,pieprz do smaku marynaty

4 łyżki oleju rydzowego

Wykonanie:

Pstraga myjemy,obsuszamy.Wszystkie zioła mieszamy z olejem,dodajemy sok z pół cytryny.Marynata dokładnie obsmarowujemy ryby,kładziemy w naczyniu polewając reszta marynaty.Odstawiamy na kilka godzin,żeby ryba przeszła marynatą.Kilkakrotnie przewracamy w marynacie.Grilujemy na rumiano z obu stron.Podajemy polaną sokiem z reszty cytryny i cząstkami cytryny


Ten przepis bierze udział w konkursie BLOG ZE ZNAKIEM SMAKU:




3 komentarze:

  1. Też ostatnio mam smak na grillowaną rybkę . Pyszna taka z lekko spieczona skórką .

    OdpowiedzUsuń
  2. musi być bardzo pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszny musiał być. Lubię taką rybkę :-)

    OdpowiedzUsuń