Strony

niedziela, 24 sierpnia 2014

ROLADKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Pyszne , szybkie do przygotowania danie obiadowe . Drób jest bardzo lubiany w moim domu i staram się zmieniać dodatki żeby zawsze smakował inaczej
 Składniki:
pól kg piersi z kurczaka
2 garscie fasolki szparagowej
2 marchwie
sól
pieprze
zioła prowansalskie
1 jajko
1,5 szklanki bułki tartej
Wykonanie:
Piersi z kurczaka rozcinamy na plastry, delikatnie każdy robijamy, oprószamy solą, pieprzem. W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagowa i pokrojoną w słupki marchewkę. Odlewamy wodę po ok 15 minutach, studzimy. Oprószamydosc obficie ziołami. Na każdym plastrze piersi 
zkurczaka układamy ciasno fasolki szparagowe i marchewkę. Zwijamy po długości, spinamy wykłaczkami. Kazdą roladkę panierujemy w jajku, następnie bułce tartej i zmażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy na pozostałej marchewce i fasolce.




4 komentarze: