Strony

wtorek, 2 października 2018

PASZTET Z CUKINII

Po spróbowaniu po raz pierwszy tego jarskiego pasztetu wiedziałam, że przepis pozostanie w moim domu na dłużej. Zjadamy na gorąco , z ulubionym dipem będzie świetnym bezmięsnym daniem obiadowym. Na zimno świetnie smakuje na kanapce,niczym pasztet.
Składniki:
4 szklanki obranej, starkowanej na tarce o dużych oczkach i odciśniętej cukinii
3 marchewki starkowane na tarce o dużych oczkach
2 cebule- pokrojone w piórka, zeszklone
szklanka posiekanej natki pietruszki
3 jajka
1/3 szklanki oleju
1 szklanka bułki tartej
sól- 1 łyżka
pieprz
Wykonanie:
Do miski wrzucamy cukinie, marchewkę, zeszkloną cebulę. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy olej, doprawiamy. Mieszamy dokładnie, wykładamy do foremek keksówek. Pieczemy godzinę w 170 st. 

7 komentarzy:

  1. Fajny ten pasztet, świetna alternatywa dla mięsnego pasztetu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepysznie się prezentuje! Z chęcią spróbowałabym plasterek takiego pasztetu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię cukinię, ale pasztetu z niej jeszcze nie robiłam. Świetnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. super pomysł, robiłam z soczewicy z cukinii jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń