Składniki:
2 zielone cukinie
1/2 szklanki kaszy jeczmiennej
2 szklanki bulionu warzywnego
1 marchew
1 cebula
1 pomidor
sól,pieprz,zioła prowansalskie- Kamis
kilka gałazek natki pietruszki
1/2 szklanki kaszy jeczmiennej
2 szklanki bulionu warzywnego
1 marchew
1 cebula
1 pomidor
sól,pieprz,zioła prowansalskie- Kamis
kilka gałazek natki pietruszki
Wykonanie:
Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie.Cukinie kroimy na mniejsze kawałki,wydrązamy srodki zostawiając dno,gotujemy w bulionie warzywnym ok.5 minut.Na patelni podsmazamy posiekana cebulkę,gdy sie zrumieni dodajemy startą na większych oczkach marchewkę,doprawiamy solą,pieprzem ziolami,dodajemy ugotowana kaszę,podsmażamy ok 3 minut.Gotowym farszem napełniamy ugotowane cukinie,przykrywamy połówkami plasterków pomidora i obsypujemy posiekaną natką pietruszki
Pięknie wyszło
OdpowiedzUsuńbardzo pomysłowe :)
OdpowiedzUsuńBardzo wykwitnie wygląda i smacznie.
OdpowiedzUsuńsuper smakowitości :)
OdpowiedzUsuń