Składniki:
1 bagietka
kilka plastrów sera korycińskiego swojski Czesławy Zarzeckiej naturalnego
kilka grzybków marynowanych: prawdziwki, podgrzybki małe
kilka małych ogóreczków konserwowych
kilka papryczek chili lub ewentualnie paski słodkiej papryki
mieta do dekoracji
Wykonanie:
Bagietke kroimy w dość grube plastry,opiekamy w piekarniku. Na opieczoną bułkę kładziemy plaster sera a na niego ogóreczki, grzybki oraz po papryczce chili. Ozdabiamy miętą. Jesli chcemy po nałozeniu sera mozemy zapiec go delikatnie tym samym rozpuszczając, nastepnie wykładamy resztę składników
Wszystkich Was zapraszam na stronę pani Czesławy po zakup tego pysznego sera. Wybór smakowy jest ogromy, polecam . Wystarczy KLIK i już jesteś na stronie .
haha, genialna nazwa! uwielbiam takie swojskie smaki i mimo że jest już wieczór, idę po plaster sera;)
OdpowiedzUsuńZ takim serem musi być swojsko, nawet nazwa musi przywoływać na myśl nasz region :)
Usuńcudowny przepis, musimy wypróbować
OdpowiedzUsuńi zapraszamy do nas
http://blotodlazuchwalych.blogspot.com/
Szybko się robi, więc próbujcie, u Was już byłam i napewno zaglądać będę :)
UsuńŚwietny pomysł! Szalejesz ;).
OdpowiedzUsuń:)
UsuńGrzybki jak marzenie :)
OdpowiedzUsuńGrzybków u Nas w sezonie pod dostatkiem , zapraszam :)
UsuńMniam zjadłabym taką kanapeczkę :-)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się Marzenko :)
Usuńwow jakie zdjęcie - rewelacja :)
OdpowiedzUsuńbaaaardzo zachęcające
dzięki Kasiu
UsuńFajnie podane . Ser i grzybek fajny smak :)
OdpowiedzUsuńTaka modyfikacja musi smakować wyjątkowo :) Jak się ma dobre składniki to wszystko jest smaczne :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie dużo zależy od składników :)
Usuńwłaśnie mam robić tradycyjna bruschette, w takiej odmiennej wersji nie widziałam, wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńBo to taki mój wymysł ;)
UsuńZjadłabym oj zjadła te grzybki serek mniam. Je się oczami
OdpowiedzUsuńPyszne ;)
UsuńTakie kanapki to bym codziennie mogła jeść.
OdpowiedzUsuńSerek przepyszny, to aż się chce jeść :)
Usuńbardzo pyszne kanapeczki :)
OdpowiedzUsuń