Składniki:
6 udek z kurczaka
szklanka płatków owsianych błyskawicznych POLSKIE MŁYNY
sól, pieprz
3 łyżki ziół prowansalskich
łyżka czosnku granulowanego
płaska łyżka chili
2 jajka
Wykonanie:
Z udek wyjmujemy kości, mięso rozkładamy, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Płatki owsiane mieszamy z mąką , dodajemy chili, zioła prowansalskie, łyżeczkę pieprzu oraz soli. Mięso panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w mieszance z płatkami. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Podajemy z frytkami i ulubioną surówką.
Bardzo ciekawe i warte spróbowania :-)
OdpowiedzUsuńPolecam, sa pyszne
UsuńBardzo fajny pomysł Majeczko :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńRewelacyjny pomysł i bardzo apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńCiekawy pomys i smacznie wygląda. Sprawdzę czy zasmakuje moim chłopakom. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńMoim smakuje bardzo, lepiej niz pieczone udka
UsuńW takiej panierce jeszcze nie jadłam, smakowicie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńTo wyprobuj, są bardzo smaczne
UsuńPysznie☺
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńMy też zawsze najchętniej jadłyśmy drób :-)
OdpowiedzUsuńNajdelikatniejsze mięso jakby nie było
Usuńw kukurydzianych już robiłam, w owsianych chętnie zrobię :)
OdpowiedzUsuńPolecam i czekam na opinię
UsuńCałkowicie o nich zapomniałam :) Moja mama takie robiła :)
OdpowiedzUsuńSa pyszne, rób koniecznie
Usuńjakie pyszne! :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńDzięki
Usuńja obecnie nie jem mięsa:p ale mój facet by na pewno wcinał :)
OdpowiedzUsuńSandicious
;) oj, na pewno
UsuńSmakowita propozycja :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńBajeczne! :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, bardzo smaczne
UsuńBardzo apetyczne kotleciki :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń