Składniki:
500 g piersi z kurczaka
200 g wędzonego boczku
1 cebula
3 marchewki
1 pietruszka
20 dag pieczarek
sól, pieprz
słodka papryka, ostra papryka mielona
listek laurowy
3 ziarna ziela ang
olej do smażenia
3 łyżki mąki
2 łyżki śmietany
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, oprószamy solą, pieprzem. Wrzucamy na rozgrzany olej, przesmażamy, posypujemy dość obficie paprykami, mieszamy. Na patelnię dokładamy posiekaną cebulę i wędzony boczek. Dokładamy też pieczarki pokrojone na małe kawałki. Przesmażamy razem ok 10 minut. W oddzielnym garnuszku wrzucamy pokrojoną w kosteczkę marchewkę i pietruszkę, dodajemy ziele ang i listek laurowy. Gotujemy ok 15 minut, po tym czasie dodajemy usmażone mięsko z dodatkami. Gotujemy razem ok 5 minut. Zagęszczamy mąką i śmietaną.
Bardzo fajny pomysł na szybki i smaczny obiad, lubię połączenie kurczaka i boczku :)
OdpowiedzUsuńI smacznie zabrzmiało i wygląda również smacznie :-)
OdpowiedzUsuńdzisiaj nie,ale na weekend,dlaczego nie ;:) pycha ! :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje i na pewno świetnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńMusi być to bardzo sycące danie :)
OdpowiedzUsuńLubię takie dania:)
OdpowiedzUsuńPyszne! Idealne danie na jesień :)
OdpowiedzUsuńPycha, idealne, jesienne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńGulasz wygląda wyśmienicie, ale drobiowego nigdy nie miałam okazji jeść :)
OdpowiedzUsuńHnm, musi być pycha :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszny, robiłam wczoraj na obiad,wszystko zjedzone, nawet mój wybredny syn jadł ze smakiem. Przepis zapisany i będę z niego korzystać, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńBardzo ale to bardzo mnie to cieszy. Super
Usuń