Składniki:
1 kg sera dwukrotnie zmielonego
6 jajek
1,5 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 kostka masła
6 jajek
1,5 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 kostka masła
1 budyń waniliowy
2 łyżki mąki - u mnie pszenna
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mleka
2 łyżki mąki - u mnie pszenna
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mleka
opakowanie wafelków kakaowych Chrups! CUKRY NYSKIE
1 łyżka cukru
330 ml śmietany 30%
cukier puder do smaku do śmietany
2 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
Masło rozpuszczamy, studzimy. Ser miksujemy z żółtkami, cukrami, mąkami i proszkiem budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, dodajemy sok z cytryny. Wykładamy na sernik, wyrównujemy. Na patelni podprażamy wiórki z cukrem, posypujemy wierzch sernika.
Pyszny sernik :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się wspaniale i musi być super smaczny :)
OdpowiedzUsuńPyszny i mega kokosowy serniczek :)
OdpowiedzUsuńTeż tam mam, że sernikowi odmówić nie potrafię :) Twój sernik prezentuje się rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńIdealny do kawki przed pracą :)
OdpowiedzUsuńI dla nas życie bez sernika byłoby trudne :D
OdpowiedzUsuńPychotka:))
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda.Robię na święta... Jaka wielkość blaszki?
OdpowiedzUsuńJa piekłam w prodiżu. Średnica 36 cm
UsuńWafelki czy herbatniki?
OdpowiedzUsuńWafelki nadają ciekawego smaczka. Robiłam go jednak i na herbatnikach. Też dobry
Usuń