U mnie śledzik, tylko z Seko. Najlepszymi rybkami jakie jadłam ;)
Składniki:
Filety śledziowe lekko solone a'la Matjas w oleju 250 g, SEKO
1 czerwona cebula
żółta papryka
4 jajka ugotowane na twardo
sos:
2 łyżki octu jabłkowego
2 łyżki musztardy
łyżeczka miodu akacjowego MIODY POLSKIE
2 łyżki oleju
sól,pieprz do smaku
Wykonanie:
Filety śledziowe kroimy w kostkę. Cebulę i paprykę również kroimy w kostkę. Jajka kroimy w ćwiartki, szczypiorek drobno siekamy. Na talerz wykładamy wszystkie składniki pomieszane ze sobą( oprócz jajek) . Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, polewamy nim sałatkę, mieszamy.Na koniec wykładamy jajka pomiędzy sałatkę.
Inne pomysły na śledzia: