Składniki:
0,5 kg płatów solonych
1 cytryna
kilka ziaren ziela ang
kilka liści laurowych
1 czerwona cebula
pieprz kolorowy- 1 łyżka
olej ok 3/4 szklanki
Wykonanie:
Sledzie moczymy, układamy w naczyniu. Cebule kroimy w piórka,posypujemy
nią śledzie, obsypujemy też zielem ang, dokładamy listki laurowe, posypujemy pieprzem. Z cytryny tarkujemy skórkę , dodajemy na sledzie.
Olej mieszamy z sokiem z 1/2 cytryny, zalewamy śledzia. Podajemy schłodzone.
Super śledziki Majeczko :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPyszne śledziki :-)
OdpowiedzUsuńOj tak ... :)
Usuńpięknie podane śledziki :)
OdpowiedzUsuńI smaczne też :)
UsuńMega wypasione! Choć mi nie wolno, to przymykam oko i pochłaniam wszystkie ;)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo , nie mam nic przeciwko :)
UsuńŚledzie to nam zawsze mama wmuszała jak byłyśmy małe, teraz kiedy mamy wybór czy chcemy jeść je czy nie, to raczej wybieramy to drugie :P
OdpowiedzUsuńNie wszyscy muszą wszystko lubić, ale wlasnie te gusta i guściki są fajne :)
UsuńSledzi nie lubię, a więc tylko serdecznie pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJa również cieplutko pozdrawiam
UsuńŚlinka mi leci na sam widok. Bardzo chętnie jem śledzie, ale zawsze sam je przygotowuję. Takie na cytrynowo też muszą wspaniale smakować :)
OdpowiedzUsuńMają fajny rześki posmak
Usuńja śledzika zawsze chętnie :))
OdpowiedzUsuńProszę się częstować
UsuńAleż to Marto wygląda prze smacznie!!!! mniam Pozdrawiam Nowo-rocznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję ! Wszystkiego najlepszego również zyczę
UsuńAleż narobiłaś mi smaku na takiego śledzika! Muszę się wybrać do sklepu po filety:)
OdpowiedzUsuńKoniecznie, naprawdę polecam spróbować
Usuńbardzo pyszne śledzie :)
OdpowiedzUsuńPrzepadam za śledziem w różnej postaci . Pod pierzynka jest wyśmienitszy . Polecam zrobić .
OdpowiedzUsuńZnam smak tego pod pierzynką i mogłabym podyskutować ;)
Usuńteż często takie robię:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa rownież pozdrawiam
UsuńFajne śledziki, idealne na imprezki.
OdpowiedzUsuńA szczególnie jak muszą popływać :)
Usuń