Składniki:
1/2 kg płatów śledziowych solonych 1 szklanka smietany 18 % sól,pieprz 1 cebula 1 jabłko Wykonanie:
Płaty śledziowe moczymy ok godziny. Po tym czasie osączamy, kroimy na mniejsze kawałki.Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę siekamy. Do śmietany dodajemy jabłko i cebulę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy sledzie. Najlepsze na drugi dzień.
takie śledzie to ja bardzo lubię, są pyszne :)
OdpowiedzUsuńdzięki Elu :)
UsuńJuż mam pomysł na obiad. Dziękuję i polecam się :).
OdpowiedzUsuńTo Ty chyba masz jak ja, jak zobaczę to koniecznie muszę zrobić...i już !
UsuńTez takie uwielbiam, tylko dodaję jeszcze ogórka kiszonego ;-)
OdpowiedzUsuńWariacji jest sporo i zawsze pysznie :)
UsuńPyszne! Świetnie się prezentują ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńkocham, kocham, kocham ŚLEDZIE!
OdpowiedzUsuń:)
Usuńmniam! to jest smak, którego szukam, lecę po śledzie;)
OdpowiedzUsuń:) Też tak właśnie mam :)
UsuńUwielbiam, u mnie dodajemy jeszcze ogóreki kiszone :)
OdpowiedzUsuńKombinacji jest wiele a do tego pysznie :)
UsuńŚledzie to moja mała słabość ;)
OdpowiedzUsuńOj, znam to
UsuńUwielbiam takiego śledzika i czasami go przygotowuję :) Twój pięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuńpychotka! :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione, też takie robię i są przepyszne. Polecam!!!
OdpowiedzUsuńJa je też bardzo lubię
UsuńŚledzik w śmietanie to popisowe danie naszej babci :) Nieodłączny element każdego rodzinnego święta :)
OdpowiedzUsuńCo by tu dużo mówic, ponadczasowy smak
UsuńUwielbiam takie śledziki, pyszotka !
OdpowiedzUsuńJa dziś też jadłam, ale takie w occie...
W occie też bardzo lubię, mniam..
UsuńCos co uwielbiam ;) jest przepyszne
OdpowiedzUsuńŚledź pod każdą postacią . Mniam
OdpowiedzUsuńJa je też lubię w każdej postaci
UsuńUwielbiam śledzie. Niedawno jadłam również z jabłuszkiem. Tak więc też moje marzenia spełniałam :) Teraz znów ślinka mi leci :)
OdpowiedzUsuńNo to we dwei spełniłysmy swoje zachcianki ;)
UsuńMoże być śledzik i coś do śledzika. :)
OdpowiedzUsuń