poniedziałek, 8 grudnia 2014

ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU

Śledzik nie musi być wcale nudny a może być pyszny. Tak podany napewno zachwyci każdego miłośnika ryb a szczególnie śledzi
 Składniki:
1/2 kg sledzi puszka groszku zielonego 1 jabłko 1 cebula 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki śmietany zalewa:2 ziarna pieprzu, 2 ziela, 1 listek, 1,5 łyżki octu,1/2 szklankI  wody Wykonanie:
Składniki zalewy mieszamy,zagotowujemy , dodajemy pokrojona w talarki cebulę, wkładamy sledzie na noc. Wyjmujemy. Do sledzi dodajemy goszek, starte jabłko, cebulę z  zalewy. Dodajemy wymieszany majonez ze smietaną. mieszamy ze sledziami.

22 komentarze:

  1. Majeczko uwielbiam twoje śledziki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Majeczko Elusia dziękuję nie lubi śledzi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. oj za śledziami to ja nie przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie jadłam śledzi i mam ogromną ochotę na te w twoim wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam przygotowane śledziki na Wigilię pyszne po prostu .

    OdpowiedzUsuń
  6. A te śledzie to jakie mają ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Płaty śledziowe solone. Marta Sztabińska

      Usuń
  7. Na drugi dzień wyjąć z tej zalewy śledzie?

    OdpowiedzUsuń
  8. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. W zalewie na 12 godz. Potem wyjmujemy dodajemy groszek. Jabłko i cebule -te z zalewy. Śmietanę mieszamy z majonezem mieszamy. Marta Sztabińska

      Usuń
  9. Odpowiedzi
    1. Kwasna 18 procent. Marta Sztabińska

      Usuń