Śledzik nie musi być wcale nudny a może być pyszny. Tak podany napewno zachwyci każdego miłośnika ryb a szczególnie śledzi
Składniki:
1/2 kg sledzi
puszka groszku zielonego
1 jabłko
1 cebula
1/2 szklanki majonezu
1/2 szklanki śmietany
zalewa:2 ziarna pieprzu, 2 ziela, 1 listek, 1,5 łyżki octu,1/2 szklankI wody
Wykonanie:
Składniki zalewy mieszamy,zagotowujemy , dodajemy pokrojona w talarki cebulę, wkładamy sledzie na noc. Wyjmujemy. Do sledzi dodajemy goszek, starte jabłko, cebulę z zalewy. Dodajemy wymieszany majonez ze smietaną. mieszamy ze sledziami.
Majeczko uwielbiam twoje śledziki :)
OdpowiedzUsuńJa też je bardzo lubię
UsuńMajeczko Elusia dziękuję nie lubi śledzi :)
OdpowiedzUsuńNie każdy je przecież musi lubić :) Rozumiem
UsuńO jakie fajne śledziki :-)
OdpowiedzUsuńFajne i smaczne :)
Usuńoj za śledziami to ja nie przepadam :)
OdpowiedzUsuńZdarza się ;)
UsuńDawno nie jadłam śledzi i mam ogromną ochotę na te w twoim wydaniu :)
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować, napewno nie pożałujesz :)
UsuńUwielbiam przygotowane śledziki na Wigilię pyszne po prostu .
OdpowiedzUsuńbardzo pyszne śledzie :)
OdpowiedzUsuńA te śledzie to jakie mają ?
OdpowiedzUsuńPłaty śledziowe solone. Marta Sztabińska
UsuńNa drugi dzień wyjąć z tej zalewy śledzie?
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTak. W zalewie na 12 godz. Potem wyjmujemy dodajemy groszek. Jabłko i cebule -te z zalewy. Śmietanę mieszamy z majonezem mieszamy. Marta Sztabińska
UsuńDziękuję 😉
OdpowiedzUsuńDziękuję 😉
OdpowiedzUsuńJaka śmietana?
OdpowiedzUsuńJaka śmietana?
OdpowiedzUsuńKwasna 18 procent. Marta Sztabińska
Usuń