czwartek, 18 czerwca 2015

SZNYCLE Z INDYKA W SOSIE POROWO ŚMIETANOWYM

Moja całkowita improwizacja na temat obiadu. Danie które powstało z produktów jakie znalazłam w lodówce. Obiad podałam na talerzu DIAMENT PLATIN- PORCELANA BOGUCICE
 Składniki:
6 sznycli z indyka
1 średni por
pół szklanki bulionu warzywnego
szklanka śmietanki 12 %
2 łyżki serka topionego z szynką
sól.pieprz
Wykonanie:
Sznycle delikatnie rozbijamy, oprószamy sola i pieprzem. Obsmażamy na oleju.Zabieramy 
z patelni, na ten sam olej wrzucamy pokrojonego pora w plasterki. Złocimy, dolewamy bulion, 
dodajemy serek topiony i wlewamy śmietankę.Wkładamy obsmażamy sznycle. Podduszamy 
razem ok 5 minut. 

30 komentarzy:

  1. wygląda świetnie! pyszny pomysł na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł, zwłaszcza dla osób takich jak ja, które nie jedzą mięsa ewentualnie drób. :D Czasem takie coś z teoretycznie ,,niczego" co się znajdzie pod ręką wychodzi najlepiej! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie dania to rozumiem, lubię i popieram :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jedyne sznycle jakie do tej pory jadłyśmy to te wegetariańskie, czyli diametralnie co innego xD
    Danie wygląda przepysznie :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam kiedyś bardzo podobne danie, pyszny obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie wyszło całkiem przypadkiem,ale bardzo smacznie wyszło

      Usuń
  6. mmm, pory ze śmietaną i do tego mięsko :) Kupuję !! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak to pięknie i smacznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo apețczna propozycja, na obiad idealna :) Pycha.

    OdpowiedzUsuń
  9. Proste i nieskomplikowane, a na pewno smaczne danie. Lubię takie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. wyśmienite :) chętnie takie zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Czasem coś z niczego, a wychodzi całkiem smaczne danie. Twoje jest tego przykładem.

    OdpowiedzUsuń