Składniki:
1 kg sera - może być z wiaderka
2 łyżki żelatyny
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe
1,5 szklanki wrzątku
150 g ciastek petit beurre pełnoziarnistych CUKRY NYSKIE
80 g masła
Wykonanie:
*Ciasteczka rozkruszamy na pył, rozpuszczamy masło, mieszamy z ciasteczkami, tak przygotowaną masą wylepiamy dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.( Ja używam w swojej kuchni papieru STELLA. Dzięki temu że jest on z obu stron powlekany, łatwo odchodzi od wypieków.) Odstawiamy do lodówki do stężenia.
*Ciasteczka rozkruszamy na pył, rozpuszczamy masło, mieszamy z ciasteczkami, tak przygotowaną masą wylepiamy dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.( Ja używam w swojej kuchni papieru STELLA. Dzięki temu że jest on z obu stron powlekany, łatwo odchodzi od wypieków.) Odstawiamy do lodówki do stężenia.
*Ser miksujemy z cukrem pudrem , dodajemy
rozpuszczoną przestudzoną żelatynę. Wszystko razem mieszamy, wylewamy na
ciasteczkowy spód, odstawiamy do lodówki do stężenia.
*Brzoskwinię osączamy z zalewy, kroimy na małą kosteczkę, pokrojone wykładamy na ciasto.
* Galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku. Przestudzoną wylewamy na brzoskwinie, odstawiamy do lodówki do stężenia.