Składniki:
1 kg Twarożku sernikowego Hanusia Mlekovita
6 jajek
1,5 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 kostka Dobrej Gospodyni Mlekovita
1 budyń waniliowy
2 łyżki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mleka opakowanie herbatników
pół puszki masy kajmakowej orzechowej
1/4 szklanki orzechów włoskich
1/4 szklanki żurawiny suszonej
1/4 szklanki rodzynek
Wykonanie:
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy pianę. Żółtka
dodajemy do sera, miksujemy, dodajemy cukry, mąki, mleko, proszek budyniowy, miksujemy.
Dodajemy ostudzony tłuszcz, na koniec pianę, mieszamy delikatnie. Do prodiża wykładamy
papier, obkładamy herbatnikami, wylewamy masą serową, pieczemy 60 minut. Studzimy
upieczone ciasto, smarujemy masą kajmakową. Orzechy włoskie tłuczemy na drobniejsze
kawałki, mieszamy z żurawiną i rodzynkami. Wykładamy na wierzch ciasta.
Zapraszam na stronę Mlekovity:
http://www.mlekovita.com.pl/php/
Zapraszam również na profil firmy na fb, mnóstwo ciekawostek,
pysznych przepisów oraz konkursy:
https://www.facebook.com/MLEKOVITA?fref=ts