Składniki:
1 kg sera dwukrotnie zmielonego
1 budyń waniliowy
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mleka
1 łyżka mleka
opakowanie herbatników CUKRY NYSKIE
polewa czekoladowa na wierzch
kolorowa posypka cukierkowa
Wykonanie:
Masło
rozpuszczamy, studzimy. Ser miksujemy z żółtkami, cukrami, mąkami i
proszkiem budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony
tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej,
delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników,
wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie smarujemy wierzch polewą czekoladową. Kiedy ta zastygnie posypujemy wierzch posypką.Przed świętami zawsze planujemy większe i mniejsze zakupy związane z przygotowaniami świątecznymi. Papier do pieczenia, folie spożywcze, folie aluminiowe, foremki do pieczenia. Co roku wybieram produkty Stella, które są niezawodne, wytrzymałe a do tego dobre cenowo. Dodatkowym atutem papieru do pieczenia, który zawsze używam jest fakt jego dwustronnej powłoki silikonowej, przez co nie musimy go smarować. To mój świetny wybór, polecam i Wam .