Składniki:
8 plastrów karkówki
1/4 brokuła
1/4 kalafiora
15-20 sztuk mini marchewek
4 żółte marchewki- w plastry
1 papryka żółta
1 czerwona cebula
sól,pieprz, słodka papryka
1 puszka pomidorów bez skórki
2szklanki bulionu drobiowego
olej do smażenia
Karkówkę
delikatnie rozbijamy. Oprószamy sol,a pieprzem, słodką papryką.
Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Zabieramy mięso, na patelnie wrzucamy
posiekaną cebulę w piórka. Kiedy się zezłoci, zabieramy. W garnuszku
zagotowujemy bulion. wkładamy mięso, cebulę, dodajemy pomidory, ew.
doprawiamy do smaku wywar. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Po tym
czasie dokładamy resztę warzyw: paprykę w kostkę, różyczki kalafiora i
brokuła, żółtą marchewkę pokrojoną w plastry , całe mini marchewki.
Dusimy jeszcze ok 15 minut.. Podajemy z opiekanymi ziemniaczkami.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy