Składniki:
70 dag mięsa mielonego - najlepsza wołowina
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 cebula
50 dag pomidorów krojonych z puszki
pół papryczki chili
1 papryka czerwona
ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
3 łyżki przecieru pomidorowego
sól,pieprz, zioła prowansalskie
1 łyżeczka cukru
2 placki tortilli
Wykonanie:
Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać mielone mięso, obsmażyć. Na patelnię wrzucić pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy. Dusić razem ok 15 minut, po tym czasie dodać fasolę i kukurydzę z puszki oraz dołożyć pokrojoną w kostkę paprykę zwykłą i chili.Dusić jeszcze ok 5 minut. Tortillę opiec na patelni lub nad
palnikiem ( ładnie i szybko stanie się chrupka). Połamać na kawałeczki. Do miseczek wkładać porcję dania, podawać z kawałkami tortilli.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy