Składniki:
1 kg filetu łososia ze skórą
cytryna
sól,pieprz
vegeta- odrobina lub suszone zioła i warzywa domowej produkcji
świeży rozmaryn
oliwa do skropienia
Wykonanie:
Łososia kroimy w kawałki, porcje. Każdą oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Obkładamy świeżym rozmarynem.Skrapiamy oliwą na wierzchu. Zapiekamy ok 25 minut.
Kocham pieczonego łososia, zawsze jest pyszny, bo wiele dodatków mu nie potrzeba, mniam:)
OdpowiedzUsuńOj tak, mało przedobrzony jest najlepszy
UsuńMasz racę, ryba w takiej prostej formie jest najlepsza :)
OdpowiedzUsuńJa też tak uważam
UsuńAle pysznosci u ciebie.
OdpowiedzUsuńZjadłabym takiego łososia, aż mi ślinka cieknie.
Pozdrawiam:)
Zapraszam Danusiu
UsuńW tym roku pieczony łosoś znalazł się u nas na Wigilijnym stole :) O wiele bardziej nam smakował niż karp :)
OdpowiedzUsuńNawet nie ma porównania z karpiem :)
UsuńŁososia uwielbiam i powiem Ci Martuś, że taki jest najlepszy :-)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńbardzo lubię takiego pieczonego łososia:)
OdpowiedzUsuńJa też :)
UsuńŁosoś! uwielbiam wszystkie ryby, ale łososia szczególnie. Pieczony jest najlepszy!
OdpowiedzUsuńI nie przedobrzony smakami :)
UsuńDziękuję za zaproszenie :) wpadam w dobrym momencie, na mojego ulubionego łososia :) Pycha!
OdpowiedzUsuńZapraszam częściej do siebie ;) pozdrawiam.
Napewno będę zaglądała, pozdrawiam
UsuńWspaniały - robiłam!!! Bardzo dziękuję za przepis!!!Pozdrawiam!!!
OdpowiedzUsuńCieszę się ze smakował :)
UsuńJak ten łosoś smacznie wygląda. Chętnie bym się poczęstowała.
OdpowiedzUsuńAlinko, nastenym razem musisz szybciej do mnie zaglądnąc już nic nie zostało :(
UsuńKocham pieczonego łososia:)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja :)
UsuńCzęsto, tak jak tutaj, siła tkwi w prostocie :-)
OdpowiedzUsuńOj tak, do łososia akurat wiele nie trzeba żeby był pyszny :)
UsuńŁosoś wymiata , Myślę że jest to ryba iście królewska .
OdpowiedzUsuńPodzielam Twoje zdanie Asiu
Usuńta rybka wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńI taka jest Elu
UsuńŁososia uwielbiam :) proste przepisy są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńSzybko się je robi a do tego smakują wysmienicie
UsuńWłaśnie dziś na obiad mnie "natchnęłaś" :)
OdpowiedzUsuńEla
Mam nadzieję że smakowało
UsuńŁosos po mimo,że trochę droga ale smak wynagradza wszytsko i jego delikatność.A tak przyprawiony musi byc wysmienity
OdpowiedzUsuńDrogi jest to fakt ale czasem można sobie pozwolić właśnie dla tego smaku
UsuńDziękuję Majeczko! Biegnę przyrządzać, mam nadzieję że z powodu tej prostoty w wykonaniu będzie smakował wyśmienicie.
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMyślę, że jeśli robimy pieczonego łososia to przede wszystkim nie możemy dopuścić do tego aby zrobił się zbyt suchy. Osobiście bardzo chwalę sobie również danie z łososiem z przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/poke-bowl-z-surowym-lososiem-mowi-z-ryzem/ i muszę przyznać, że jak dla mnie smakuje ono bardzo dobrze.
OdpowiedzUsuń