Składniki:
słoiczek musu jagodowego Fungopol 4 jajka 3 łyżki mąki 1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
1/2 szklanki śmietany kremówki
cukier puder do smaku- do kremówki
Wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i soli. Dodajemy żółtka, nadal miksujemy. dodajemy mąkę, mieszamy. Smażymy z obu stron zrumieniąjąc. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy cukru pudru do smaku.Omlet wykładamy na talerz. Połowę smarujemy musem jagodowym, składamy na pól. Dekorujemy bitą śmietaną
Kiedyś robiłam taki omlet ale piekłam w piekarniku :)
OdpowiedzUsuńPyszny był, prawda?
UsuńPyszny omlecik. Idealny na letnie danie :-)
OdpowiedzUsuńOj tak, latem smakuje wyjatkowo
Usuńale pyszności, i te jagódki... z chęcią bym zjadła:-)
OdpowiedzUsuńCzestuj się Wiolu, rzeczywiscie danie pyszne
UsuńZestawienie idealne - pyszota ! :)
OdpowiedzUsuńKocham takie omleciki, jeszcze mus jagodowy... pycha. <3
OdpowiedzUsuńRzeczywiście- jest pysznie
UsuńTakie omlety to ja lubię :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńWygląda smakowicie, w sam raz na lato :-)
OdpowiedzUsuńmniam :) uwielbiam takie omleciki na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńNie ma co deser w sam raz dla mnie .
OdpowiedzUsuńO mamuniu teraz to dopiero nam apetytu narobiłaś na taki omlet na słodko :D
OdpowiedzUsuńMajeczko,ślicznie i apetycznie. Piękny element z zastawy Bogucice :)
OdpowiedzUsuńPyszny, zjadłabym z chęcią :)
OdpowiedzUsuńSuper omlecik na deser i ten mus pycha :-)
OdpowiedzUsuńSuper omlet, z dodatkiem musu jagodowego musi być przepyszny :)
OdpowiedzUsuńZapewniam że jest
Usuń