piątek, 17 lipca 2015

OMLET BISZKOPTOWY Z MUSEM JAGODOWYM

Leciutki, puszysty..biszkoptowy omlecik....Do tego aksamitny mus jagodowy...Czego chcieć więcej? Bitej śmietany :) Jej dodatek dopełnia całości ;)Omlety podałam na zastawie SCANIA- PORCELANA BOGUCICE
 Składniki:
słoiczek musu jagodowego Fungopol
4 jajka
3 łyżki mąki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
1/2 szklanki śmietany kremówki 
cukier puder do smaku- do kremówki
Wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i soli. Dodajemy żółtka, nadal miksujemy. dodajemy mąkę, mieszamy. Smażymy z obu stron zrumieniąjąc. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy cukru pudru do smaku.Omlet wykładamy na talerz. Połowę smarujemy musem jagodowym, składamy na pól. Dekorujemy bitą śmietaną

20 komentarzy:

  1. Kiedyś robiłam taki omlet ale piekłam w piekarniku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny omlecik. Idealny na letnie danie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale pyszności, i te jagódki... z chęcią bym zjadła:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zestawienie idealne - pyszota ! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham takie omleciki, jeszcze mus jagodowy... pycha. <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda smakowicie, w sam raz na lato :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. mniam :) uwielbiam takie omleciki na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie ma co deser w sam raz dla mnie .

    OdpowiedzUsuń
  9. O mamuniu teraz to dopiero nam apetytu narobiłaś na taki omlet na słodko :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Majeczko,ślicznie i apetycznie. Piękny element z zastawy Bogucice :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszny, zjadłabym z chęcią :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Super omlecik na deser i ten mus pycha :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Super omlet, z dodatkiem musu jagodowego musi być przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń