wtorek, 2 października 2018

PASZTET Z CUKINII

Po spróbowaniu po raz pierwszy tego jarskiego pasztetu wiedziałam, że przepis pozostanie w moim domu na dłużej. Zjadamy na gorąco , z ulubionym dipem będzie świetnym bezmięsnym daniem obiadowym. Na zimno świetnie smakuje na kanapce,niczym pasztet.
Składniki:
4 szklanki obranej, starkowanej na tarce o dużych oczkach i odciśniętej cukinii
3 marchewki starkowane na tarce o dużych oczkach
2 cebule- pokrojone w piórka, zeszklone
szklanka posiekanej natki pietruszki
3 jajka
1/3 szklanki oleju
1 szklanka bułki tartej
sól- 1 łyżka
pieprz
Wykonanie:
Do miski wrzucamy cukinie, marchewkę, zeszkloną cebulę. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy olej, doprawiamy. Mieszamy dokładnie, wykładamy do foremek keksówek. Pieczemy godzinę w 170 st.