piątek, 5 sierpnia 2016

MIRUNA Z DIPEM PAPRYKOWYM

Przy piątku rybka musi być obowiązkowo. Zwykły kawałek upieczonej ryby możemy wzbogacić podając go z fajnym dipem, u mnie dziś paprykowy. Zobaczcie sami.
Składniki:
pól kg filetu  z miruny
sól,pieprz, słodka papryka
dip:
2 papryki
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól,pieprz, cukier, sok z cytryny
Wykonanie:
Paprykę i cebulę ścieram na tarce o drobnych oczkach, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, wkładam na niewielka ilość oleju na patelnię, smażę ok 4 minut doprawiam wg uznania.
Rybę przyprawiam solą i pieprzem, piekę w torebce do pieczenia ok 15 minut. Podaję z dipem paprykowym. 
Rybę upiekłam w torebce do pieczenia Gosia. Dzięki niej bez tłuszczu upieczemy soczyste ryby, mięsa, czy też pyszne warzywa. Zapraszam na stronę GOSI znajdziecie tam wiele sprytnych patentów. 

33 komentarze:

  1. Również czasem używam tego typu woreczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dip z papryką i czosnkiem brzmi ciekawie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taką pyszną rybkę z fajnymi dodatkami - chętnie bym zjadła :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie...
    Od czasu do czasu warto zjeść rybkę...

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny ten dip :) Do rybki musi pasować idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. rybka musi być, ale właśnie takie dodatki jak ten dip nadają jej smaku:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajny pomysł na urozmaicenie rybki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Przesmacznie wygląda ta rybka! Tak trochę a la grecko :) Aż się chce coś takiego przyrządzić :)

    OdpowiedzUsuń
  9. A mam akurat dzisiaj smaka na rybkę :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mało jem ryb:) ale tą akurat bym wsunęła :P

    OdpowiedzUsuń
  11. U mnie w piątek także zawsze rybka. Z takim dipem na pewno smakuje wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Prosto i pysznie, jeden dip i nudna ryba nabiera charakteru :)

    OdpowiedzUsuń