niedziela, 17 czerwca 2018

BEZA Z OWOCAMI

Celebrujmy wolny dzień. Celebrujmy niedzielę, a że owoce teraz na czasie koniecznie celebrujmy owocami. A owoce wrzućmy na pyszną bezę i masę kremówki ;) To nic, że ma milion kalorii. Pyszne jest :) W niedzielę można 
Dziś szybka wersja torcika powstałego z gotowych spodów bezowych. Robi się kilka minut ;)
Składniki: 
2 spody bezowe 23 cm
1 litr śmietany 30%
cukier puder wg uznania do smaku
3 łyżki soku z cytryny
czereśnie lub wiśnie
borówki amerykańskie
maliny
listki mięty
Wykonanie:
*Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder do smaku i sok z cytryny.
*Na jeden spód bezowy wykładamy 2/3 kremu śmietanowego, przykrywamy kolejnym spodem. Na wierzch wykładamy resztę kremu, na który wykładamy owoce. Schładzamy w lodówce, co sprawi że beza zmięknie, będzie się lepiej kroiła.