niedziela, 17 czerwca 2018

BEZA Z OWOCAMI

Celebrujmy wolny dzień. Celebrujmy niedzielę, a że owoce teraz na czasie koniecznie celebrujmy owocami. A owoce wrzućmy na pyszną bezę i masę kremówki ;) To nic, że ma milion kalorii. Pyszne jest :) W niedzielę można 
Dziś szybka wersja torcika powstałego z gotowych spodów bezowych. Robi się kilka minut ;)
Składniki: 
2 spody bezowe 23 cm
1 litr śmietany 30%
cukier puder wg uznania do smaku
3 łyżki soku z cytryny
czereśnie lub wiśnie
borówki amerykańskie
maliny
listki mięty
Wykonanie:
*Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder do smaku i sok z cytryny.
*Na jeden spód bezowy wykładamy 2/3 kremu śmietanowego, przykrywamy kolejnym spodem. Na wierzch wykładamy resztę kremu, na który wykładamy owoce. Schładzamy w lodówce, co sprawi że beza zmięknie, będzie się lepiej kroiła. 

11 komentarzy:

  1. Bezowe desery są idealne na ciepłe dni. U mnie też jest teraz bezowo. Uwielbiam torty bezowe, pavlovą. Miłej niedzieli :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale wspaniale się prezentuje ten torcik! Rewelacyjny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na taką beze miałabym ochotę :) Prezentuje się rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kochana cudowna ta beza ci wyszła :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gdybym taką miała w domu, to na pewno nie skończyło by się na jednym kawałku! Super! <3

    https://bitasmietanka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń