Dziś szybka wersja torcika powstałego z gotowych spodów bezowych. Robi się kilka minut ;)
Składniki:
2 spody bezowe 23 cm
1 litr śmietany 30%
cukier puder wg uznania do smaku
3 łyżki soku z cytryny
czereśnie lub wiśnie
borówki amerykańskie
maliny
listki mięty
Wykonanie:
*Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder do smaku i sok z cytryny.
*Na
jeden spód bezowy wykładamy 2/3 kremu śmietanowego, przykrywamy
kolejnym spodem. Na wierzch wykładamy resztę kremu, na który wykładamy
owoce. Schładzamy w lodówce, co sprawi że beza zmięknie, będzie się
lepiej kroiła.
Bezowe desery są idealne na ciepłe dni. U mnie też jest teraz bezowo. Uwielbiam torty bezowe, pavlovą. Miłej niedzieli :)
OdpowiedzUsuńIdeał na niedzielę <3
OdpowiedzUsuńAle wspaniale się prezentuje ten torcik! Rewelacyjny :)
OdpowiedzUsuńNa taką beze miałabym ochotę :) Prezentuje się rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńKochana cudowna ta beza ci wyszła :-)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale :D
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda
OdpowiedzUsuńWow wspaniała beza :D
OdpowiedzUsuńjak pięknie wygląda <3
OdpowiedzUsuńWow! Ale pycha!
OdpowiedzUsuńGdybym taką miała w domu, to na pewno nie skończyło by się na jednym kawałku! Super! <3
OdpowiedzUsuńhttps://bitasmietanka.blogspot.com