Składniki:
1 kg sera
4 galaretki cytrynowe
5 łyżek cukru pudru
500ml gorącej wody
500 ml śmietany kremówki
15 dag herbatników
1 kg arbuza
3 łyżki żelatyny
Wykonanie:
*Dużą blachę wykładamy ciastkami.
*Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy.
*Śmietanę ubijamy na sztywno. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.
Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciastka.Odstawiamy do lodówki do stężenia.
* Arbuza pozbawiamy skórki, pestek, blendujemy. Żelatynę przekładamy do rondelka, zalewamy małą ilością wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy aż się rozpuści. Studzimy, dodajemy do masy arbuzowej, wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Mniam :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie
OdpowiedzUsuńIdealny na te upalne dni
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńDelikatny, lekki - idealny! Na takie ciepłe dni będzie jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda mega pysznie i na pewno tak smakuje :)
OdpowiedzUsuńTo jest dopiero prawdziwe deserowe orzeźwienie <3
OdpowiedzUsuńCudowne ! Idealne na takie upały :) Przepis zapisuję :D
OdpowiedzUsuń