środa, 8 sierpnia 2018

SAŁATKA Z KISZONYCH OGÓRKÓW I JAJEK

Sezon ogórkowy w pełni, w sumie dobiega pomału już ku końcowi. Każdego roku przygotowuję też ogórki kiszone, po które chętnie sięgnę zimą przy okazji gotowania zupy ogórkowej, czy przygotowywania najróżniejszych sałatek, do których je wykorzystam. 
Składniki:
5 ukiszonych ogórków
3 jajka
pół szklanki posiekanej natki
pół czerwonej cebuli
pól szklanki kukurydzy
olej lniany
pieprz
Wykonanie:
Ogórki kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo studzimy, kroimy na ćwiartki. Cebulę kroimy w półpiórka. Wszystkie składniki układamy w salaterce, posypujemy posiekana cebulą i natką, oprószamy pieprzem, nie solimy, bo ogórki są dość słone. Delikatnie spryskujemy oliwą. 

5 komentarzy:

  1. Pyszna jest taka sałatka. Mało składników, mało pracy i genialny smak 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. O ciekawa propozycja. Ja dodaję jabłko, cebulę i sos musztardowy.

    Zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubimy takie sałatki a super też smakuje z kiszonymi burakami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealna na letnią kolację :) Lubię takie połączenia

    OdpowiedzUsuń