czwartek, 22 sierpnia 2019

ROLADKI Z SEREM SZYNKA I PIECZARKAMI

Znów ten sam problem. Co dziś na obiad?
W wielu domach każdego dnia zadajemy sobie takie właśnie pytanie. 
A może by tak przygotować roladki?
Na szybko, a pysznie. 
Dzięki inaczej przygotowanemu farszowi, roladki smakują zupełnie inaczej. 
Spróbujcie sami
Składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
15 pieczarek
20 dag sera żółtego w kawałku
20 dag szynki np drobiowej 
kilka gałązek natki pietruszki
bułka tarta do panierki
dwa jajka
sól, pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
*Pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach, wrzucamy na rozgrzana patelnię z odrobiną oleju, oprószamy solą i pieprzem, zrumieniamy.
* Se żółty i szynkę również ścieramy na tarce, łączymy z wystudzonymi pieczarkami. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy.
* Pierś z kurczaka kroimy na plastry, każdy plaster cieniutko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa wykładamy grubą warstwę farszu, zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. 
* Każdą roladkę panierujemy w jajku, następnie bułce tartej. 
* Na mocno rozgrzany głęboki olej wykładamy roladki, smażymy do zrumienienia z obu stron. 
* Podajemy z frytkami i ulubioną surówką. 

14 komentarzy:

  1. Podobne jadam na imprezach rodzinnych :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ubóstwiam, robię je tak mniej więcej raz w tygodniu. :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Drobiowe roladki, to pyszna propozycja obiadowa.
    A faszerować można na tysiąc sposobów:)
    Twoje wyglądają apetycznie:)
    Pozdrawiam mile:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo interesujący artykuł. Dość często szukam wyjątkowych.

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę zrobić to mojemu mężowi :)

    OdpowiedzUsuń
  6. kocham roladki, bardzo dobry przepis

    OdpowiedzUsuń
  7. Moja żona była zadowolona z roladek :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Przepis idealny dla mnie, dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszny przepis na to, jak urozmaicić nudną pierś z kurczaka.

    OdpowiedzUsuń
  10. Pieczarki pasują idealnie do piersi z kurczaka. Na pewno wypróbuję powyższy przepis.

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo fajny przepis na tani i pyszny obiad, który zaskoczy każdego.

    OdpowiedzUsuń