piątek, 13 maja 2016

DOMOWE ZAPIEKANKI Z WARZYWAMI

Fast foody lubią nie tylko dzieciaki. Ja swoim wole przygotować tego typu jedzenie w domu. Po ostatniej wizycie w nowym lokalu serwującym zapiekanki wyszłam z takim niezadowoleniem, że więcej na pewno tam nic nie zjem. Bez smaku... po prostu. Wróciłam do domu i przygotowałam moim domownikom moje wersje zapiekanek.
 Składniki:
2 bagietki
1 pomidor
1 zielony ogórek typu wąż
2 garści posiekanej drobno kapusty pekińskiej
1 nieduża czerwona cebula
10 dag starkowanego sera żółtego
majonez
keczup- u mnie PARCZEW
Wykonanie:
Bagietki przekrawamy na połowę.Wstawiamy do piekarnika na ok 5 minut w 170 st. Bagietki posypujemy starty serem, wstawiamy do piekarnika do rozpuszczenia sera. Pomidory i ogórki kroimy w krążki, cebulę w piórka. Na każdą bagietkę posypujemy kapustę pekińską,układamy pomidory, ogórki, cebulę, całość polewamy majonezem i keczupem.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

32 komentarze:

  1. I taka wersja zapiekanki z pomidorem i ogórkiem nam bardzo odpowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie :-) uwielbiam zapiekanki :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. mogłabym takie zjeść na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No kochana ale mi teraz smaka narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Taką zapiekankę to bym zjadła. :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chyba zrobię sobie takie :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak fajnie, że przypomniałaś, że istnieją na świecie takie zapiekanki - lecę do kuchni sprawdzić składniki! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zrobiłam się głodna,świetny pomysł z tymi zapiekankami :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Domowe zapiekanki są najsmaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Aż ślinka cieknie gdy się patrzy na te zapiekanki :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja pierwsza ustawiam się w kolejce po zapiekankę :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Takie kanapki nigdy mi się nie znudzą. Domowe, najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Skąd ja to znam...nie ma jak domowe. A z pekinką najlepsze :D

    OdpowiedzUsuń