Składniki:
puszka cieciorki gotowanej
papryka słodka mielona
papryka ostra mielona
sól
oliwa smakowa z chili
Wykonanie:
Cieciorkę osączamy z zalewy*, przepłukujemy, osączamy.
Wykładamy na blachę do pieczenia, pieczemy 15 minut.
Mieszamy
ze sobą papryki i sól, wsypujemy do woreczka, przekładamy podpieczoną
cieciorkę, dobrze mieszamy. Wysypujemy z powrotem na blachę, pieczemy
jeszcze ok 15 minut. Zostawiamy na blasze aż do wystygnięcia, będzie
fajnie chrupka.
Gotową podajemy z ulubionymi sosami.
*można użyć cieciorki suchej, którą należy najpierw do miękkości ugotować.
Musze w końcu taką zrobić:)
OdpowiedzUsuńPolecam
UsuńWygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńI takie też są. Pyszne
UsuńSuper przekąska :)
OdpowiedzUsuń😁
UsuńUwielbiamy chrupać tak zrobioną cieciorkę :)
OdpowiedzUsuńJa też 😁
UsuńWygląda niezwykle apetycznie. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńJest bardzo smacznie
UsuńBardzo lubię pieczoną cieciorkę :) Najczęściej robię ją z mielonym czosnkiem, kminkiem, solą i koperkiem :)
OdpowiedzUsuńTeż musi być pysznie
Usuńja lubię taką bez dodatków :)
OdpowiedzUsuńBez dodatków nie jadłam ale sprobuje
Usuń