Składniki:
3 cebule
150 ml jasnego piwa lub wody gazowanej
75 g mąki, plus do panierki
sól,pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Cebulę kroimy w plastry, oddzielamy każdy krążek oddzielnie.
Piwo mieszamy z mąką, mieszamy aż powstanie jednolite ciasto. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerzyk wysypujemy mąkę. Panierujemy w niej każdy krążek cebuli, następnie maczamy w cieście, kładziemy na rozgrzany olej, smażymy na rumiano. Po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi sosami.
Uwielbiam cebulowe krążki. Nauczyłem się ich jeść kilka lat temu w Anglii i od tamtej pory staram się je kupować (jeżeli dostępne są w menu). Jednak teraz jak znalazłem przepis to zdecyduję się na przyrządzenie ich samemu. Dziękuj
OdpowiedzUsuńProsze
UsuńSmaczna przekąska!
OdpowiedzUsuńTo prawda. Bardzo smaczna
UsuńNa pewno niejedna osoba będzie się nimi zachwycać na imprezce :)
OdpowiedzUsuńRobi furorę. Zakąska do piwa ideans
UsuńMega smaczne są, jadłam i zakochałam się w tym smaku :)
OdpowiedzUsuń😍💖
UsuńSmakowita przekąska :)
OdpowiedzUsuńBrytyjczycy je uwielbiają, a my z mężem nie potrafiliśmy się do nich przekonać :P
OdpowiedzUsuńNie każdemu przypada do smaku. Są różne gusta
UsuńProsta i smaczna przekąska :-))
OdpowiedzUsuńTo prawda
Usuń