Składniki:
główka młodej kapusty
2 marchewki
pęczek koperku
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oleju
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oleju
sól
cukier
cukier
Wykonanie:
Kapustę drobno szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce.
Kapustę posypujemy odrobiną soli i cukru , odstawiamy na moment by puściła soki, dodajemy marchew, posiekany koperek, wszystko razem mieszamy delikatnie uciskając. Jeśli zachodzi potrzeba jeszcze dosalamy do smaku. Polewamy sokiem z cytryny i olejem, mieszamy.
:) minimum pracy, maximum smaku :) super surówka ... :)
OdpowiedzUsuńAlez smakowita :)
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńDo takiej surówki nawet nie potrzeba nam dodatków :D Samą mogłybyśmy ją jeść :D
OdpowiedzUsuńPięknie podana! Zjadłabym taką z wielką ochotą!
OdpowiedzUsuńJa jeszcze dodaję trochę cebulki. Świetna propozycja podania ;)
OdpowiedzUsuńCudnie podana :)
OdpowiedzUsuń