Pogoda idealna. Majówka zapowiada się wspaniale. Pogoda dopisuje, słonko praży, można spędzać dnie na łonie natury i korzystać z pogody i wolnych dni do woli. Dla ochłody oprócz lodów proponuje przygotować pyszny serniczek na zimno, wspaniale orzeźwia, a robi się go w kilka chwil.
Składniki:
1 kg sera z wiaderka
3 galaretki brzoskwiniowe
puszka brzoskwiń w syropie
3 łyżki żelatyny
1 opakowanie herbatników owsianych żurawiną CUKRY NYSKIE
cukier puder do smaku
Wykonanie:
*Na dno tortownicy wykładamy ciastka.
*Brzoskwinie wyciągamy z zalewy, kroimy w małe kosteczki. Do pozostałego syropu dodajemy żelatynę, podgrzewamy do jej rozpuszczenia, ale nie do wrzenia. Studzimy.
* Ser przekładamy do misy miksera, dosładzamy wedle uznania cukrem pudrem. Miksujemy z z serem. Dodajemy pokrojone brzoskwinie, mieszamy dokładnie. Dodajemy przestudzony syrop, miksujemy, wylewamy na ciastka. Odstawiamy do lodówki do tężenia.
*Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, studzimy, wylewamy na masę serową. Odstawiamy do stężenia.
Pyszny serniczek na upaly :)
OdpowiedzUsuńPyszny serniczek na upaly :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią zjadłabym kawałeczek tego serniczka :)
OdpowiedzUsuńMmm pychota!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię to połączenie smaków. Świetny sernik! :)
OdpowiedzUsuńCoś pyszne taki serniczek :-)
OdpowiedzUsuńprzepyszny, ja uwielbiam serniki
OdpowiedzUsuń