Składniki:
800 g sera - u mnie z wiaderka President
200 g mascarpone
pół szklanki śmietany 30%
cukier puder
3 galaretki malinowe
500 ml wrzątku- do galaretek
opakowanie okrągłych biszkoptów
dodatkowo:
maliny i borówki na wierzch
Wykonanie:
* 3 opakowania galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, studzimy.
*Śmietanę ubijamy na sztywno.
*Ser miksujemy z mascarpone, dodajemy cukier puder do smaku, miksujemy. Dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy.Następnie wlewamy przestudzone galaretki, miksujemy.
*Na dno tortownicy o śr 25cm wykładamy biszkopty, wylewamy na nie masę serową. Na wierzch układamy delikatnie owoce, wstawiamy do lodówki do stężenia.
kusząco wygląda :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie!!! Serdecznie pozdrawiam:))
OdpowiedzUsuń