piątek, 5 kwietnia 2019

SMAROWIDŁO NA KANAPKI Z MAKRELĄ

Lubicie wszelkiego rodzaju pasty i smarowidła na kanapki? Są one świetnym urozmaiceniem do pieczywa od tradycyjnych wędlin, Na bułeczce, na chlebie, na grzance, na krakersach- na czymkolwiek nie podamy zawsze będzie bardzo smacznie
Składniki:
1 tuszka makreli wędzonej
2 ogórki kiszone
4 jajka ugotowane na twardo
1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
łyżka majonezu
sól, pieprz
Wykonanie:
Makrelę obieramy z ości, rozdrabniamy.
Jajka przekrawamy na połowę. Żółtka rozgniatamy, białko kroimy w drobną kosteczkę. 
Ogórka i cebulkę drobno siekamy. Tak samo postępujemy ze szczypiorkiem. 
W miseczce mieszamy makrelę. ogórki, cebulkę, jajka. Dodajemy majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Podajemy na pieczywie, posypujemy szczypiorkiem.

2 komentarze: