Składniki:
6 sztuk golonek przednich , bez kości, każda po ok. 0,5 kg
sól, pieprz
400 g masła klarowanego
zalewa do peklowania:
2,5 l wody
3 łyżki soli kamiennej
10 ziaren ziela ang
58 liści laurowych
6 ząbków czosnku
Wykonanie:
*Golonki przez godzinę moczymy w zimnej wodzie..
* Do dużego garnka wlewamy wodę do zapeklowania. Dodajemy sól, mieszamy aż do rozpuszczenia. Dodajemy ziele, listki, oraz kawałki czosnku. Do tak przygotowanej zalewy wkładamy golonki, woda musi zakrywać mięso. W takiej zalewie mięso trzymamy 24 godziny w lodówce.
* Na drugi dzień golonki wyjmujemy z zalewy.
* Do brytfanny wkładamy wyciągnięte z zalewy golonki. Każdą oprószamy solą, pieprzem. Na wierzch golonek wykładamy kawałki masła.
* Brytfannę przykrywamy, pieczemy 2 godz 45 minut w temp 180 st. Po tym czasie odkrywamy, 15 minut zapikamy bez przykrycia. Możemy też na końcu podgrilować .
It is very healthy food. This article is very nice and informative post.
OdpowiedzUsuńClipping expert asia provides the best image manipulation service at a competitive price.
image manipulation service