Składniki:
1 kg sera w wiaderku
6 jajek
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
2 opakowania budyniu śmietankowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka masła
1 1/2 szklanki mleka
1 1/2 szklanki mleka w proszku
dodatkowo:
puszka brzoskwiń w syropie
galaretka brzoskwiniowa
opakowanie herbatników
Wykonanie:
* Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno.
* Masło rozpuszczamy, studzimy.
* Twaróg miksujemy z żółtkami i cukrami. Dodajemy mąką ziemniaczaną, proszek budyniowy oraz mleko w proszku i mleko zwykłe. Miksujemy. Dodajemy przestudzone masło, miksujemy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę. Delikatnie mieszamy.
* Dużą blachę wykładamy herbatnikami. Na nie wylewamy masę serową, pieczemy ok 1 godz 15 minut. Upieczony sernik studzimy. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę, wykładamy na sernik, na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę przyrządzoną wg przepisu na opakowaniu.
UWielbiam sernik ^^
OdpowiedzUsuńPyszny sernik :)
OdpowiedzUsuńoj tak sernik w każdej wersji jest pyszny :D
OdpowiedzUsuńI gotta bookmark this website it seems extremely helpful very useful. Thanks for sharing.
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś zrobić ;)
OdpowiedzUsuńJaką strukturę ma ten sernik? Jest bardziej zwarty i ciężki, czy piankowy i lżejszy?
OdpowiedzUsuńTen z mlekiem w proszju zdecydowanie lzejszy, delikatniejszy. Jesli szukasz sernika zbitego, ciezkiego to np. Aksamitny sernik- z moich przepisow na moim blogu taki bedzie
Usuń