sobota, 26 września 2015

DOMOWE HOT DOGI

Dzieciaki uwielbiają fast foody, często przygotowuję swoje wersje w domu, przynajmniej wtedy wiem co jedzą. Warzywa możemy dobierać indywidualnie wg swoich smaków i zawsze może smakować inaczej. Moim odkryciem do hot dogów jest SOS MADZIARÓW który otrzymałam od firmy Folwark. Fajny słodko ostry smak świetnie komponuje się z parówkami, a ja nie dodaję już musztardy tak jak to czyniłam zawsze kiedy podawałam z keczupem.
Składniki:
4 bułki pszenne kształt ,,u"
4 parówki
garść poszatkowanej drobno kapusty białej
2 marchewki- poszatkowane
3 gałązki natki pietruszki
1 ogórek typu wąż
2 pomidory
8 plastrów żółtego sera
Wykonanie:
Bułki podgrzewamy w piekarniku ok 3 minut, po tym czasie wykładamy je serem, ponownie podgrzewamy do rozpuszczenia sera, razem podgrzewamy też parówki. Poszatkowaną kapustę mieszamy z marchewką oraz posiekaną natką pietruszki. Wykładamy po łyżce do środka hot doga. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Również wkładamy do bułki. Do nafaszerowanej bułki wykładamy ciepłą parówkę, na wierzch polewamy sosem madziarów. Zajadamy!!!
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

22 komentarze:

  1. Chyba każde dziecko i nie tylko byłoby z takiego dania zadowolone :D

    OdpowiedzUsuń
  2. domowy fast food, który smakuje jeszcze lepiej, gdy przygotowują go razem dzieciaki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam hot dogi !!! Dietę zacznę od poniedziałku ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie domowe hot-dogi zjadłabym z przyjemnością!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo smacznie wygląda ten hot-dog :).

    OdpowiedzUsuń
  6. Domowe "fast-foody" lubię sobie przygotować od czasu do czasu :) Hot-dog wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, od czasu do czasu można sobie pozwolić

      Usuń
  7. Domowe najlepsze, Twoje są super!

    OdpowiedzUsuń
  8. Sama chętnie zjadłabym takiego domowego "hot doga". Z sosem ... koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń