Składniki:
1 ser camembert naturalny
garść rukoli
1/3 granata
szklanka malin
miód płynny
ew. szczypta mielonej chili
Wykonanie:
Na talerz wykładamy rukolę.
Camembert kroimy w trójkąciki, figi w plastry. Na talerzu wykładamy na zmianę camembert i plastry figi, na wierzch wrzucamy ziarna granata.
Maliny blendujemy, jeśli jest potrzeba dosładzamy miodem, ew. możemy doprawić chili, jeśli chcemy uzyskać ciekawy posmak.
Prosta ta sałatka ale prezentuje się niesamowicie :)
OdpowiedzUsuńWytwornie☺
OdpowiedzUsuńOj tak :)
UsuńFigi świetnie pasują do takich kompozycji :)
OdpowiedzUsuńIdealnie, uwielbiam takie połączenie
UsuńMuszę zrobić, bo mi smaku narobiłaś :)
OdpowiedzUsuńPolecam
UsuńCudnie wygląda i na pewno jest obłędnie smaczna :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobra, polecam
UsuńKochana!
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie smaków z nutką pikanterii- mniam:)
To prawda, pyszna
UsuńPięknie podana sałatka! Połączenie smaków również mi się podoba :)
OdpowiedzUsuń