Nie wiem jak Wy, ale ja w swojej kuchni lubię sprzęty wielorakiego użytku czyli takie , którymi zastąpię minimum dwa różne urządzenia. Oszczędza to w dużym stopniu miejsce, które takie dwa oddzielne by zajęły, jak również i pieniądze, bo dobre jakościowo zakupić trzeba byłoby w podwójnej cenie.
Firma DEZAL nie od dzisiaj gości w moim domu zajmując pierwsze miejsce wśród producentów gofrownic i opiekaczy. Moim ulubionym sprzętem od jakiegoś czasu jest opiekacz befsztyk gofry, w którym oprócz tego, że zapiekam mięsa , piekę również gofry- bo kto powiedział, że gofry muszą być albo prostokątne albo w kształcie serduszek? Te z tego opiekacza w smaku niczym nie różnią się od tych tradycyjnych, a sposobów ich podania jest wiele. A to a'la placuszki podane z ulubionymi dodatkami, a to zawinięte w rulon lub złożone na pół. A farsz? Na jaki tylko mamy chęć..a to na słodko, a to wytrawnie. U mnie dzisiaj gofry na słodko , z bitą śmietaną owocami. Zapraszam
Składniki:
500 g mąki
660 ml mleka
2 jajka
3 łyżki oleju
4 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
*Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy pianę.
* Resztę składników mieszamy ze sobą, ubijamy mikserem. Dodajemy pianę , delikatnie mieszamy.
* Nagrzewamy gofrownicę. Nalewamy porcjami ciasto, pieczemy ok 3-4 minut.
*Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami.
Często spotykam się ze stwierdzeniami, że gofry nie są chrupkie, że szybko stają się gumowe, że trudno dobrze je upiec.
Sekret
dobrych gofrów tkwi w wyborze dobrej gofrownicy. Sama przetestowałam
ich kilka i stwierdzić muszę, że mercedesem najlepszej klasy wśród tych
urządzeń kuchennych są gofrownica polskiej firmy DEZAL. Ten opiekacz wielofunkcyjny posiada ona moc 1300 w co pozwala w szybki
sposób uzyskać puszyste, chrupiące ( nawet po kilku godzinach) gofry.
Dodatkowym
plusem tej gofrownicy jest fakt iż powłoka na którą wylewamy ciasto
została pokryta greblonem- zapobiega on przywieraniu. Po zakończonej
pracy nie ma konieczności mycia urządzenia, wystarczy tylko przetrzeć
kratkę ściereczką. Prawda, że dziecinnie proste?
Plusem tego urządzenia jest również możliwość opieczenia w nim mięsa, lub przygotowania np kotletów do burgerów.
Oprócz różnego rodzaju mięs ,oraz gofrów, w opiekaczu przygotujemy również różne
placki, tortille, pity, sandwiche. Opiekacz to świetna alternatywa dla
patelni. Tu zdrowo i szybko przyrządzimy wiele pysznych dań. Opiekacz BEFSZTYK GOFRY to świetna sprawa w każdej kuchni. Ja produkty Dezal użytkuję na co dzień i polecam każdej gospodyni.
A Tutaj znajdziecie przepis na mega pyszne kotlety do burgerów, które powstają w opiekaczu Dezal.
PRZEPIS- DOMOWE BURGERY
Fajny sprzęt, burgery są prawie pozbawione tłuszczu.
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :) A sprzęt Dezal sama szczerze polecam :D (uwielbiam gofrownicę tej firmy)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny sprzęt i do tego jeszcze jakie smaczne przepisy :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam gofry, fajnie wyglądają, inaczej niż tradycyjne. Taki gofrowy omlecik. Super
OdpowiedzUsuńCiekawy sposób na przygotowanie gofrów.Ciekawy sprzęt, warty przetestowania.
OdpowiedzUsuńUwielbiam Dezal. Gofry zawsze wychodzą pierwsza klasa. Pozdrawiam ciepło i świetny wpis Kochana.
OdpowiedzUsuńGofry wyglądają bardzo apetycznie! Opiekacz jest rewelacyjny (wiem bo taki mam), sprawdza się do różnego rodzaju potraw, ja często robię w nim kanapkowe grzanki :)
OdpowiedzUsuńMam podobny sprzęt w mojej kuchni, jednak te Twoje gofry bardzo mnie zainspirowały do wypróbowania na moim sprzęcie, mimo iż mam wkładkę gofrowania tradycyjnego.
OdpowiedzUsuńGofry wyglądają bardzo smakowicie, a sprzęt firmy Dezal jest super, polecam bo mam gofrownicę 🙂👍
OdpowiedzUsuńPyszności. Gofry uwielbiam, szczególnie w takim wydaniu. Polecam przepis p.Marty.
OdpowiedzUsuńGofry, to smak ulubiony z dzieciństwa😊
OdpowiedzUsuńSprzęt wygląda na solidny i funkcjonalny!
Pozdrawiam serdecznie i smacznie 🍔🍪☕
Ze względu na małą kuchnię też lubię taki sprzęt. A jak wiadomo sprzęt z Dezala to porządna jakość. Zazdroszczę. :)
OdpowiedzUsuń