Składniki:
garść fasolki szparagowej
pętko kiełbasy np. podwawelskiej
10 pieczarek
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 małe cukinie
kilka gałązek natki pietruszki
olej do smażenia
sól, pieprz
Wykonanie:
* Fasolkę szparagową obgotowujemy w osolonej wodzie. Osączamy z wody.
* Kiełbasę kroimy w półplasterki, cukinię kroimy w plastry, papryki w kostkę, pieczarki kroimy w plastry.
* Kiełbasę zrumieniamy na oleju.
*
Na rozgrzany olej wrzucamy cukinię, po ok 10 minutach dorzucamy
pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem. Po następnych 10 minutach
dokładamy papryki, wrzucamy fasolkę szparagową. Dusimy razem ok 10
minut, dokładamy kiełbasę. Przesmażamy razem, jak jest potrzeba
doprawiamy.
Potrawkę podajemy posypaną posiekaną natka pietruszki. Podajemy z pieczywem.
Hm.. czyli to coś w podobie leczo, ale bez pomidorów? Wypróbuje w przyszłym tygodniu. :D
OdpowiedzUsuń