Składniki:
1 awokado
2 jajka
sól, pieprz, słodka papryka
natka pietruszki
szczypiorek
2 plastry boczku
Wykonanie:
Awokado przecinamy na pół, wyjmujemy pestkę. Wgłębienie po pestce jeszcze bardziej pogłębiamy i poszerzamy. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Wbijamy jajko.Oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika, zapiekamy ok 15 minut, aż jajko dobrze się zetnie. Na patelni obsmażamy na chrupko boczek, kroimy w małą kosteczkę. Gotowe jajka w awokado układamy na talerzu, wykładamy na wierzch boczek, posypujemy posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem wg uznania.
Zamiast boczku dodam kabanosy z łososia, powinno być ok prawda :D
OdpowiedzUsuńPewnie że tak, będzie ok
UsuńUwielbiam takie awokado zapiekane :)
OdpowiedzUsuńJest pysznie to fakt ;)
UsuńFaktycznie po królewsku! :-)
OdpowiedzUsuńPyszności :-) zjadłabym chociażby teraz :-)
OdpowiedzUsuńNie pozostaje nic innego jak zrobić Marzenko ;)
UsuńUwielbiamy awokado ale zapiekanego jeszcze nie jadłyśmy choć kusi nas od jakiegoś czasu :)
OdpowiedzUsuńMusicie koniecznie spróbować
UsuńNigdy jeszcze takiego połączenia nie próbowałyśmy ale smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńWypróbujcie, jest pysznie
Usuńwypasione śniadanie! bardzo lubię jak przyrządzone jajko, awokado jest kremowe, a boczek dopełnia smak.
OdpowiedzUsuńOj tak, całość jest jakby dla siebie stworzona
UsuńWygląda wyśmienicie. Ale mnie zaciekawiłaś tym awokado. Jak ono smakuje zapiekane?
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować :))
Próbuj koniecznie, jest na prawdę smaczne
UsuńZa awokado nie przepadam, ale całość ładnie i zachęcająco podana ;)
OdpowiedzUsuńZapieczone jest bardzo pyszne ;)
UsuńOstatnio robiłem niemal identyczne, tylko bez szczypiorku :) Bardzo dobre na śniadanie, jak ktoś zaczyna dzień od posiłku białkowo-tłuszczowego :)
OdpowiedzUsuńPożywnie jest, to prawda
UsuńTakie śniadanie to musi dopiero super smakować! Nie dość, że pyszne, to dostarcza energii na cały aktywny dzień :)
OdpowiedzUsuńTak, jest pysznie
UsuńWygląda pięknie. Nie wiem czy odważyłabym się ruszyć tak pięknie wyglądające danie.
OdpowiedzUsuńZamykamy oczy i jemy..delektujemy się...jemy ;)
UsuńJak cudnie wyglądają. Doskonały pomysł na extra jajka. Z chęcią go wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńPolecam !
UsuńTeż miałam takie robić, ale zawsze kiedy mam awokado, idzie do guacamole:P
OdpowiedzUsuńMusisz kupić kilka i wtedy będzie też zapiekane
UsuńŚwietna propozycja!
OdpowiedzUsuńCiężko wyczarować coś niecodziennego na śniadanie, a Tobie się udało! :)
Pysznie i pożywnie!
Na pewno wypróbuję. :)
Polecam, jest pysznie
UsuńFantastyczny pomysł, ja ze względu na swój wegetarianizm pominęłabym tylko boczek, ale na resztę przepisu na pewno się skuszę! :)
OdpowiedzUsuńPolecam, bez boczku też będzie pysznie
UsuńOd teraz moje ulubione :D
OdpowiedzUsuń