Składniki:
1 kg skrzydełek kurczaka
sól, pieprz, ostra papryka
olej do smażenia
sos:
1 szkl wody
2 łyżki miodu
1 łyżka mielonego imbiru
4 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka ostrej papryki
Wykonanie:
Z kurczaka odcinamy lotki, odrzucamy. Posypujemy solą, pieprzem i papryką. Obsmażamy na rumiano na oleju.Przekładamy do garnuszka, zalewamy wodą, dusimy ok 15 minut. Po tym czasie dodajemy miód, imbir,
sos sojowy, ostrą paprykę. Dusimy pod przykryciem,aż skrzydełka ładnie zmiękną a sos delikatnie zgęstnieje.
Ale pyszny kurczaczek, niebo w gębie! :-)
OdpowiedzUsuńOj tak, pyszny jest ;)
UsuńMuszę wypróbować, uwielbiam dania z imbirem :-)
OdpowiedzUsuńPolecam, nie będziesz żałowała
UsuńOOOOoooo aż ślinka cieknie! Zrobię go w tym tygodniu! :]
OdpowiedzUsuńNajlepszego w 2016 ! :)
Polecam !
UsuńWzajemnie, wszystkiego dobrego
Muszą być bardzo aromatyczne :-)
OdpowiedzUsuńTo prawda, są bardzo smaczne
UsuńNie przepadamy za skrzydełkami ale w takim ciekawym wydaniu mogłybyśmy się do nich przekonać :)
OdpowiedzUsuńMyślę że by Wam zasmakowały
UsuńTo coś dla mnie, zrobię:)
OdpowiedzUsuńPolecam !
UsuńZnam w podobnej wersji,bardzo smakowite skrzydełka:)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;) rzeczywiście są pyszne
UsuńOdpowiednia propozycja na tą porę roku :D
OdpowiedzUsuńTo prawda, świetnie rozgrzewają
Usuń